Agjenda e seminarit

E martë, më 28.12.2021

Regjistrimi 08:00 - 08:30

08:30 - 08:35

Hapja e seminarit

Prof. Asoc. Kadri Sylejmani, Prodekan për Hulumtime Shkencore dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar

[Video e incizuar]

08:35 - 08:45

Një fjalë rasti nga dekani i fakultetit

Prof. Asoc. Dr. Isak Shabani, Dekan në Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike

[Video e incizuar]

08:45 - 08:55

Një fjalë rasti nga rektori i universitetit

Prof. Dr. Naser Sahiti, Rektor në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”

[Video e incizuar]

08:55 - 09:05

Një fjalë rasti nga kryeministri i Qeverisë së Republikës së Kosovës

Zt. Albin Kurti

[Video e incizuar]

09:05 - 09:30

Pauzë kafeje || Pushim i syve || Diskutime të lira për rrjetëzim

09:30 - 09:35

Prezantimi i përmbledhur i folësve dhe temave të shtjelluara

Prof. Asoc. Kadri Sylejmani, Prodekan për Hulumtime Shkencore dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar

[Video e incizuar]

09:35 - 10:00

Trustworthy Artificial Intelligence

Prof. Dr. Arjan Durresi, Department of Computer and Information Science, Purdue University School of Science, Indiana University-Purdue University, Indianapolis, SHBA

[Abstrakti] [Prezantimi ] [Video e incizuar]

10:00 - 10:25

Design of Wireless Networks Resilient to Adverse Weather Conditions

Prof. Dr. Dritan Naçe, Laboratoire Heudiasyc, Université de Technologie de Compiègne, Francë

[Abstrakti][Prezantimi][Video e incizuar]

10:25- 10:50

Current trends and challenges in electric drive technology for Electric Vehicle applications

Dr. Sc. Gurakuq Dajaku, CEO for Research and Development, FEAAM GmbH, Gjermani

[Abstrakti] [Prezantimi]

10:50 - 11:15

The challenges of integration renewable resources in the electric power system of Albania

Prof. Dr. Raimonda Bualoti, Departamenti i Elektroenergjetikës, Universiteti Politeknik i Tiranës, Shqipëri

[Abstrakti] [Prezantimi ] [Video e incizuar]

11:15 - 11:40

Pauze kafeje || Pushim i syve || Diskutime të lira për rrjetëzim || Kalimi në sallën ose linkun online përkatës të sesionit paralel

11:40 - 12:00

Laser-produced plasma based light source [Sesioni Elektronikë, Automatikë dhe Robotikë ]

Ing. Flori Alickaj, Institute of Energy and Process Engineering, ETH Zürich, Zvicër

[Abstrakti][Prezantimi][Video e incizuar]

Detyrimet e agreguesit virtual në ofrimin e rezervës së frekuencës së shpejtë si zgjidhje e reduktimit të inercisë së sistemit [Sesioni Elektroenergjetikë ]

PhD can. Kristian Sevdari, Department of Electrical Engineering, Center for Electric Power and Energy, Distributed Energy Resources, Technical University of Denmark

[Abstrakti][Prezantimi][Video e incizuar]

Virtual Knowledge Graphs: Exploiting the Structure of Data for Reasoning With Rich Ontologies [Sesioni Kompjuterikë]

Dr. Sc. Labinot Bajraktari, Databases and Artificial Intelligence Group, Vienna University of Technology, Austri

[Abstrakti][Prezantimi]

Resource Allocation for Improved User Experience with Live Streaming in 5G [Sesioni Teknologjitë e Informacionit dhe Komunikimit ]

Dr. Sc. Fidan Mehmeti, Senior Lecturer, Department of Electrical and Computer Engineering, Technical University of Munich, Gjermani

[Abstrakti][Prezantimi][Video e incizuar]

12:00 - 12:20

Visual Odometry [Sesioni Elektronikë, Automatikë dhe Robotikë ]

PhD Can. Ejup Hoxha, Adjunct Lecturer and Graduate Research Assistant, The City College of New York, SHBA

[Abstrakti][Prezantimi][Video e incizuar]

Planning and Design of Denmark's Future Energy Islands a Large-Scale 100% Inverter-based” Offshore Power System [Sesioni Elektroenergjetikë ]

MSc Fitim Kryezi, Technical Project Manager/Power System Engineer MSc (EE) hos Energinet, Danimarkë

[Abstrakti][Prezantimi][Video e incizuar]

A robust artificial intelligence approach for histopathological evaluation of prostate biopsies [Sesioni Kompjuterikë]

PhD can. Nita Mulliqi, Department of Medical Epidemiology and Biostatistics, Karolinska Institutet, Suedi

[Abstrakti][Prezantimi][Video e incizuar]

Transformimi i rrjetave fikse me qasje [Sesioni Teknologjitë e Informacionit dhe Komunikimit ]

Dr. Sc. Jakup Ratkoceri, Director, FTTX Products, Technetix, Holandë

[Abstrakti][Prezantimi][Video e incizuar]

12:20 - 12:40

Precise and Robust Ego-Localization on Autonomous Vehicles: multi-rate, multi-sensor fusion [Sesioni Elektronikë, Automatikë dhe Robotikë ]

PhD Can. Leutrim Gruda, Department of Mechatronics Engineering, Yildiz Technical University, Turqi

[Abstrakti][Prezantimi][Video e incizuar]

Analysis of short circuit currents in interface nodes of Kitka wind power park in Kosovo [Sesioni Elektroenergjetikë ]

PhD can. Nuri Berisha, Departamenti i Elektroenergjetikës, Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike, Universiteti i Prishtinës

[Abstrakti][Prezantimi][Video e incizuar]

Unsupervised clustering of comments written in Albanian language [Sesioni Kompjuterikë]

PhD can. Mërgim Hoti, Departamenti i Inxhinierisë Kompjuterike, Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike, Universiteti i Prishtinës

[Abstrakti][Prezantimi][Video e incizuar]

Evaluation of millimeter wave propagation parameters in fifth generation (5G) mobile systems [Sesioni Teknologjitë e Informacionit dhe Komunikimit ]

Agnesë Avdiu, Studente në studimet master, Drejtimi Telekomunikacion, Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike

[Abstrakti][Prezantimi][Video e incizuar]

12:40 - 12:45

Kthimi amfiteatrin 440 ose në linkun online kryesor te seminarit

12:45 - 13:10

Study of rain attenuation effects for 5G mm wave cellular communications in real scenarios

Prof. Dr. Enver Hamiti, Departamenti i Telekomunikacionit, Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike, Universiteti i Prishtinës, Kosovë

[Abstrakti][Prezantimi][Video e incizuar]

13:10 - 13:15

Përmbledhje dhe përmbyllja e seminarit

Moderatori, Prof. Asoc. Kadri Sylejmani, Prodekan për Hulumtime Shkencore dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar

[Video e incizuar]